Simon István

Istvan.jpg
Komoly zenével indult nálam a zene világa. 10 év zongora, majd klasszikus ütő mellette. Apámat csellistának tartottam, mert játszott nekünk évente párszor. A vonó lenyűgözött.
 
2001-ben Baszkföldön láttam fiatalokat saját népzenéjüket játszani és táncolni. Olyan energiát éreztem abban, ami új világokat nyitott. A népzenében, majd a Balkánon és a közel-keleti világban kerestem hangszeremet néhány évig.
 
És megtaláltam! Hegedűm a bolgároké. A gadulka zsigeri hangja volt az, amit kerestem. A Fekete-tenger partjáig mentünk a hangszerért Tomival. Szófiában az első órát azzal zárta a moszkvicsos, rakodó munkás izomzatú mester, hogy 2 évig csak skálázzak. Nem becsülte túl.
 
Utcazenéltem, fél Európát megjártam a Cirkusz-KA trió tangójával és könnyed bossa novájával. Elhajóztam Krétára Ross Daly Labirintusába krétai lírát és élet ritmust tanulni. Táncoltam Nápolynál is délebbiekkel, fesztiváloztunk Bernben, Berlinben és Barcelonában. 
 
A balkán lüktetése és a keleti hangszínek találkozása egy többszólamú, 'filmzenés' felfogásban, ahogy Bolya Dani hívja. Eljuttatni ezeket az élményeket a kíváncsiaknak, nyitott fülűeknek. 
Meghökkenteni és mesélni. 
Ez a cél.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers